Mød os socialt!
Kontakt os: info@duehos.com

Vinrejse til Barolo og Barbaresco med Ole Mejlby, 28. oktober til 1. november 2019

Ole driver til daglig vinbar i Torvehallerne og i Tivoli food market. Ole’s ynglings vinområde er smukke Langhe hvorfra vinens konge, Barolo, og dens lillebror Barbaresco kommer. Det er samtidig Italiensk landkøkken når det er bedst – tag på en 4 dages og 3 nætters tur i trøffel højsæsonen og nyd det smukke landskab i alle efterårets farver. Der vil være indlagt et par vandreture i vinmarkerne. Vores base er det hyggelige Hotel Grapolo Dóro 3* i Monteforte.

Program 28. oktober til 1. november 2019

Dag 1:

Afgang fra Kastrup torsdag 8:25 med SAS

Ankomst Malpensa 10:30

Vi kører mod Langhe området med en frokost enroute. Efter frokost besøger vi en trøffel jæger.

Sen eftermiddag kl 17: Besøg hos vin-producenten Elio Sandri i Monforte/ Perno. Besøget tager typisk 2-3 timer alt efter deltagernes interesse. Elio er en meget passioneret producent, der i princippet producerer efter de biodynamiske principper, men ikke er certificeret og heller ikke er interesseret i dette. Han laver bare vin som han nu har lært at lave det og for ham er det vigtigt, at arbejdet starter i marken og ikke i kælderen!… Typisk old school producent.

Om aftenen spiser vi middag i Monforte hos “Prinsen” på “Osteria dei Catari. Efter middagen går vi op ad de stejle gader til Sarracca Vin & Gin Bar. Her er der rig mulighed for at drikke vine, champagne og gin i alle afskygninger!

Dag 2:

Om formiddagen køres en tur til flere af de berømte vinbyer, Barolo, Monforte; Castalligone Falletto og La Morra. I La Morra gøres der stop for at nyde udsigten fra et af områdets højest beliggende udsigtspunkter, hvorfra man kan se de forskellige vinbyer og fornemme forskelligheden i området.

Sidst på formiddagen besøges Elio Altare i La Morra/ Annunziata. Altare er kongen af den “moderne Barolo” skole – vinens Ronaldo.

Efter dette besøg spiser vi frokost på Restaurant Bovio – fint beliggende med udsigt og top mad og vin.

Om eftermiddagen kører vi en tur til Serralunga for at besøge Ettore Germano – en old School producent, der har nærmet sig de mere moderne og meget vel kan betegnes som “semi”.

Germano producerer udover Barolo fremragende hvidvin. Hans Riesling “Herzu” bliver hvert eneste år fremhævet som en af Italiens bedste 50 vine. Desuden laver Germano “Sparkling Nebbiolo”!

Han ønsker ikke at forsøge at lave champagne, og bruger kun områdets bedste og lokale druer…

Om aftenen middag på Osteria Vignaiolo i St. Maria tæt på La Morra

Dag 3:

Formiddagen er afsat til besøg i Alba. Typisk er der markedsdag lørdag og i trøffelsæsonen handles der trøfler på torvet.

Herefter kører vi til Barbaresco hvor vi spiser frokost på Anticca Torro.

Eftermiddag besøger vi Barbaresco producenten La Ca Nova, som har en part af en af de allerbedste marker i området: “Montestefano”

Vi har her mulighed for at sammenligne og bedømme Barbaresco i forhold til Barolo – er Barbaresco ved at overhale Barolo?

Om aftenen er der mulighed for middag på Osteria Republique i Perno – meget lille sted med plads til max 30 gæster – super vinkort…

Dag 4:

Efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet, med et vingårdsbesøg på vej til Nieve, herefter slutter med turen med en smuk frokost hos Ciau de La tornavento – 1* michelin oplevelse med en af Europas største vinkældre.

Efter en frokosten vender vi næsen hjemad – bus til Malpensa Lufthavn – vi tager aftenflyveren til København – forventet hjemkomst kl. 22.00 i Kastrup Lufthavn.

Tilmelding til Jan Bodin på tel. 2618 3267 eller jan@duehos.com. OBS! Begrænset antal pladser